PROST, MAHLZEIT | Georg Großmann

Aktualisiert: März 29

Eiaschwammalsoß

Söwa hom'mas broggd
 
de Schwammal
 
söwa woa'ma im stäu'hn
 
Woid und haum de glaana
 
mandarinanfoabanen Bühds gsuachd
 
hom des außaiadische Leichtn scho
 
vo da Weid'n g'seng
 
hom des Leicht'n aus da Ea'n g'schnied'n
 
und hahm dronng
 
und hom den G'ruach vohm Woid
 
mihdbrochd
 

 
aum Bühdsfleisch hoffd'n Ead, Moos und
 
Konifeannodl'n;
 
mia buuds'n de Schwammal, wahk'ns in
 
koid'm Wossa ei, schnei'ns glaa und
 
daunn weans koochd
 
in ana müüchig'n Soß
 
und de gaun'dsn Woidaromen läs'n se in
 
diesa Müüch auf
 
a Boch, a Heidelbeaföd, a moascha Baumschdaumm,
 
a Reng bei Nochd
 
ollas wos dea Bühds aufgsaugd hod
 
schmühdst jehdsd in de Soß eine
 

 
es wiad kohsd


 
es wiad o'g'schmähgd
 
daunn schepf'ma de woidige
 
Bühdsmüüch in diafe Dölla
 

 
A Semmeg'nedl bodt im Sofd
 
wiar'a Fohgal
 
wochsd aus'm G'schia wiar'a
 
Bovisd
 
saugd de Müüch auf
 
saugd den Boch, den
 
Reng bei Nochd,
 
den Woid
 
auf –
 

 
und i brogg eam
 
mi'm Leff'l.

Mehr Lyrik von Georg Großmann gibt´s im >>neuen Morgenschtean!


Ein bisserl warten muss man noch - aber hier gibt es schon mal das Rezept:
 

aus: Oberösterreich – Die traditionelle Küche © Pichler Verlag

Für Liebhaber:innen der oberösterreichischen Küche gibt es mehr Rezepte wie diese in:

Ingrid Pernkopf, Renate Wagner-Witula:

Oberösterreich – Die traditionelle Küche

ISBN 978-3-222-14042-6

> Link zum Buch

mit herzlichem Dank an den Pichler Verlag für die Genehmigung, das Bild aus dem Buch zu teilen!