Aktualisiert: März 29
Eiaschwammalsoß
Söwa hom'mas broggd
de Schwammal
söwa woa'ma im stäu'hn
Woid und haum de glaana
mandarinanfoabanen Bühds gsuachd
hom des außaiadische Leichtn scho
vo da Weid'n g'seng
hom des Leicht'n aus da Ea'n g'schnied'n
und hahm dronng
und hom den G'ruach vohm Woid
mihdbrochd
aum Bühdsfleisch hoffd'n Ead, Moos und
Konifeannodl'n;
mia buuds'n de Schwammal, wahk'ns in
koid'm Wossa ei, schnei'ns glaa und
daunn weans koochd
in ana müüchig'n Soß
und de gaun'dsn Woidaromen läs'n se in
diesa Müüch auf
a Boch, a Heidelbeaföd, a moascha Baumschdaumm,
a Reng bei Nochd
ollas wos dea Bühds aufgsaugd hod
schmühdst jehdsd in de Soß eine
es wiad kohsd
es wiad o'g'schmähgd
daunn schepf'ma de woidige
Bühdsmüüch in diafe Dölla
A Semmeg'nedl bodt im Sofd
wiar'a Fohgal
wochsd aus'm G'schia wiar'a
Bovisd
saugd de Müüch auf
saugd den Boch, den
Reng bei Nochd,
den Woid
auf –
und i brogg eam
mi'm Leff'l.
Mehr Lyrik von Georg Großmann gibt´s im >>neuen Morgenschtean!
Ein bisserl warten muss man noch - aber hier gibt es schon mal das Rezept:
Für Liebhaber:innen der oberösterreichischen Küche gibt es mehr Rezepte wie diese in:
Ingrid Pernkopf, Renate Wagner-Witula:
Oberösterreich – Die traditionelle Küche
ISBN 978-3-222-14042-6
> Link zum Buch
mit herzlichem Dank an den Pichler Verlag für die Genehmigung, das Bild aus dem Buch zu teilen!